Nem sikerült itthon tartanunk a három pontot!

Csak az első harmadban sikerült betalálnunk a tavalyi bajnok kapujába

2017.01.10.

UTE 

2:3
(2:2, 0:1, 0:0)
Megyeri úti Jégcsarnok
700 néző

DVTK jegesmedvék

UTE

 

DVTK

Jegesmedvék

I. HARMAD
  01:43

#81 Sakaris Peter 0:1

(#61 Johnston, #2 Toulmin)

#49 Gröschl Tamás

2 perc - magas bottal
való játék

07:05  

#88 Turbucz Martin 1:1

(#3 Huba, #71 Kiss)

11:33  
  12:03

#82 Magosi Bálint

2 perc - bottal akasztás

#92 Anze Ropret 2:1

(#84 Hebar, #4 Nagy)

13:16  
  14:03

#2 Toulmin Grant 2:2

(#81 Sakaris, #4 27 Joe)

  15:32

#3 Gőz Balázs

2 perc - bottal akasztás

II. HARMAD
  24:59

#61 Johnston Andrew

2 perc - bottal lökés

#34 Hegyi Ádám

2 perc - bottal akasztás

27:33

#81 Sakaris Peter 2:3

(#61 Johnston, #39 Leppanen)

#66 Tóth Gergő

2 perc - akadályozás

28:13

 

  29:01

#12 Pavuk Attila

2 perc - gáncsolás

#66 Tóth Gergő

2 perc - gáncsolás

34:59

 

  38:27

#17 Láda Balázs

2 perc - magas bottal
való játék

III. HARMAD
  41:27

#5 Kuqali Nicholas

2 perc - bottal akasztás

 

44:27

#22 Tóth Adrián

2 perc - gáncsolás

#84 Hebar Andrej

2 perc - durva játék

54:41

#61 Johnston Andrew

2 perc - durva játék

  58:04

#71 Miskolczi Márk

2 perc - bottal akasztás

KIÁLLÍTÁSOK
5 x 2 perc = 10 perc  

5 x 2 + 10 perc = 20 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komoly tétje volt a vasárnap esti, DVTK elleni alapszakasz mérkőzésnek csapatunk számára, hiszen a bajnoki első hely volt a tét. A találkozó előtt a MAC kikapott a Fehérvártól, így ennek az összecsapásnak a győztese pontelőnnyel vezetheti a tabellát az üldözők előtt.

 

Így is kezdődött a találkozó, mindkét csapat kemény állt bele az összecsapásba, igazi férfias küzdelem alakult ki a jégen. Sajnos ebből a Jegesmedvék jöttek ki jobban, és a második percben megszerezték a vezetést (0:1). A bekapott gól után átvettük a játék irányítását, majd egyre-másra dolgoztuk ki a helyzeteket. Ellenfelünk próbálta felvenni az iramunkat, de ez még az emberelőnyükben sem sikerült, sokkal jobban és pontosabban játszottunk. Ez a fölény a 12. percben érett góllá, amikor is öt az ötre támadtunk, majd egy Turbucz által középre lőtt korong megpattant a védőn, ami a kapus mellett a hálóban kötött ki (1:1). Szinte egy emberként robbant fel a csarnok, a kilátogató közel 800 néző egyszerre kezdte el buzdítani csapatunkat. A 13. percben emberelőnybe kerültünk, majd egyből beszorítottuk a Jegesmedvéket a saját harmadukba. Ezt a lehetőséget Ropret használta ki, aki egy lepattanó lövést oldalról, az elvetődő kapus mellett lőtt a hálóba (1:2). Sajnos az örömünk mindössze 53 másodpercig tartott, amikor is kiegyenlített a Miskolc, bár a gól jogossága vitatható. Egy támadást követően ellenfelünk csatára elhúzta kapusunk, Sila lábát, amiért a játékvezetők nem ítéltek kiállítást, majd Toulmin kihasználta a lehetőséget. A hátralevő időben még egyszer öt a négyre támadhattunk, de ezt a lehetőséget nem sikerült kihasználnunk, így 2:2-es döntetlennel mentünk szünetre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második húsz perc eleje szinte csak a Miskolcról szólt, csapatunk mindössze a mezét küldte ki a pályára. Rengeteg pontatlan passz és kapkodás jellemezte a játékunkat. Hiába játszhattunk előnyben, még a korongtartás is nagyon nehezen ment. Ahogy az lenni szokott, ami az egyik oldalon kimarad, a másikon bemegy. A 28. percben egy késleltetett kiállítást miatt hat az ötre támadott a Miskolc, majd egy védelmi hibát kihasználva újra megszerezte a vezetést (2:3). A következő időben inkább a kiállítások domináltak a mérkőzésen, volt olyan, hogy kettős hátrányban voltunk, majd fordult a kocka, és mi játszhattunk öt a háromra, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így 3:2-re vezetett a Miskolc negyven perc játék után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik harmadban újra „visszatértünk” a mérkőzésbe, ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, bár ez inkább látványos volt, mint eredményes. Több alkalommal is előnyben voltunk, és sikerült újra beszorítani ellenfelünket még öt az öt ellen is, de kicsit kapkodtunk, szorított minket az idő. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelünk több alkalommal is eljutott a kapunkig, ahol vagy Sila védett hatalmasat, vagy a védők tisztáztak. Az 59. percben emberelőnyt kaptunk, majd levittük a kapust, de újabb gólt már nem sikerült elérnünk, így a Miskolc nyerte az elsők csatáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilassy Zoltán:Véleményem szerint jól játszottunk az első húsz percben, viszont a saját harmadunkban és a kapu előtt nem voltunk elég élesek, volt eladott korong és sokszor nem jó megoldást választottunk. A második harmadban nem dolgozunk eleget, ennek köszönhető, hogy ellenfelünk újra megszerezte a vezetést. Amíg mi negyven percet melóztunk, addig a DVTK hatvanat. Az ilyen kaliberű mérkőzésen nem lehet megengedni, hogy ne tegyünk bele kőkemény munkát. Nem kell mindig jól játszanod, de akkor viszont többet kell dolgoznod, és az apró részleteket kell jobbá tenned. A harmadik harmadban tettük a dolgunkat, de ellenfelünknek egy nagyon jó szervezett csapat, jól törte a játékunkat. Ők eggyel több gól lőttek, mert végig melózták a mérkőzést. Ezt a rájátszásig ki kell javítanunk!


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

 

 

 

Vissza Vissza