Idegenben is sima győzelmet arattunk a Belgrád ellen!

A harmadik harmadban már négy góllal is vezettünk

2017.01.10.

HK Beograd 

1:4
(0:1, 0:1, 1:2)

Ledena dvorana Pionir
58 néző

UTE

HK Beograd

UT
 

UTE

I. HARMAD
  01:18

#92 Ropret Anze 0:1

(#81 Csányi)

#4 Vucurevic Nemanja

2 perc - magas bottal
való játék

02:16  
  10:33

#61 Virág Tamás

2 perc - durva játék

#19 Turcotte Hugo

2 perc - durva játék

11:23

#66 Tóth Gergő

2 perc - durva játék
10 perc - fegyelmi büntetés

#4 Vucurevic Nemanja

2 perc - fogás

#11 Crnogora Dominik

2 perc - durva játék

15:07

#22 Dömötör Róbert

2 perc - durva játék

#5 Albers Kevin

2 perc - testreütés

18:15  
II. HARMAD
  21:36

#71 Kiss Dániel

2 perc - bottal lökés

  25:48

#9 Szalma Zsolt

2 perc - gáncsolás

#4 Vucurevic Nemanja

2 perc - bottal akasztás

27:56  

#8 Novakovic Ugljesa

2 perc - akadályozás

31:22  

#9 Ogrizovic Pavle

10 perc - fegyelmi büntetés

33:46

#84 Hebar Andrej

10 perc - fegyelmi büntetés

#22 Dömötör Róbert

2 perc - akadályozás

  36:39

#67 Frolik Martin 0:2

  38:24

#22 Dömötör Róbert

2 perc - akadályozás

#94 Arvay David

2 perc - akadályozás

38:59  
III. HARMAD

#5 Albers Kevin

PS - testreütés

41:18

#67 Frolik Martin 0:3

  42:49

#66 Tóth Gergő

2 perc - magas bottal
való játék

  43:49

#81 Csányi Karol

2 perc - testreütés

  48:45

#84 Hebar Andrej 0:4

(#92 Ropret, #3 Huba)

#17 Bjelogric Uros

2 perc - könyökhasználat

49:21  
  52:46

#22 Dömötör Róbert

2 perc - gáncsolás

#19 Turcotte Hugo 1:4

(#89 Sabados)

57:02

 

  58:17

#13 Benk András

2 perc - gáncsolás

  59:00

#27 Dósa Krisztián

2 perc - játék
késleltetése

KIÁLLÍTÁSOK

9 x 2 perc +
10 perc = 28 perc

 

11 x 2 perc +
2 x 10 perc = 42 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasárnapi, DVTK elleni mérkőzés után nem sok idő volt játékosainknak a pihenésre, hiszen hétfőn délelőtt már útnak indultak Belgrádba, ahol 18 órai kezdettel a tabella negyedik helyezettje fogadott minket. Az útra nem lehet azt mondani, hogy sima volt, hiszen a határon némi kavarodás után fél órát állt a busz, majd Belgrádtól tíz km-re a nagy havazás miatt bedugult az út, így 45 perc késéssel értünk csak el a jégcsarnokba, a kipakolás után szinte azonnal mehettek játékosaink bemelegíteni, majd jött a mérkőzés. A meglepetés akkor érte a jégre lépőket, amikor a bejövetelnél közel tíz lila-fehér szurkoló teli torokból kezdte el bíztatni csapatunkat. Nekik innen is köszönjük a támogatást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már az első harmadban is látszódott, hogy nyoma sincs a megilletődöttségnek csapatunknál, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a hetvennyolcadik másodpercben egy lövést követően Ropret révén megszereztük a vezetést (0:1). A hazai együttes bevetette a szokásos fegyverét, és erőből próbált mindent megoldani. Ennek eredménye az lett, hogy az első húsz perc alatt volt két bunyó, és közel 30 perc kiállítás. Mindkét együttes játszott emberelőnyben, de egyik csapatnak sem sikerült kihasználni a lehetőséget, illetve mindkét csapat kivédekezte a hátrányt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második harmad elején kicsit visszavették a tempót a játékosok, majd pár perc után újra nekiesett egymásnak a két csapat. Újra csak jöttek a kiállítások, a majd az emberelőnyök, de ezekből sem sikerült tovább növelnünk góljaink számát. A mi oldalunkon Hebar-nak volt egy egy az egyes lehetősége, majd a hazaiak is kihagytak egy esélyt az egyenlítésre, illetve a mi szemszögünkből Ágoston védett. A harmad letelte előtt Frolik egy kapu mögé lőtt koronggal fordult vissza, majd a kapus lába mellett bekotorta a korongot, így megdupláztuk az előnyünket (0:2). A hátralevő időben nem született már újabb gól, így kétgólos előnyünk volt negyven perc játék után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik játékrészben a hazai csapat minden mindegy alapon jött előre, ami azt jelentette, hogy hátul kinyíltak, így több lehetőségünk volt gólt szereznünk. Bár ezt megelőzően még azért újra csak a játékvezetők és a kiállítások uralták a találkozót. Volt olyan időszak, amikor öt a háromra védekeztünk – sikeresen –, majd mi is előnyben játszottunk egy-két percig. A harmadik gólunk előtt Frolik indult meg a kapu irányába, majd szabálytalankodtak ellene, így büntetőlövés következett, amit csatárunk érékesített (0:3). Nem sokkal később Hebar elé került a korong, aki hat méterről, védhetetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot (0:4). Az 58. perc elején egy kontrát követően sikerült ugyan szépítenie a Belgrádnak, de ez csak szépségtapasz volt ma este a részükre, mert 4:1-re nyertünk, így pontszámban beértük a DVTK csapatát.

 

A következő mérkőzésünkre szerdán, január 11-én kerül sor, amikor is idegenben, a Dunaújváros ellen lépünk pályára a Magyar Kupában. A tét nem kicsi, aki győz, az bejut a legjobb négy csapat közé. Az összecsapást élőben lehet megtekinteni az M4Sporton 18:15 órai kezdettel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilassy Zoltán:Ég és föld volt a mai, és a vasárnapi mérkőzésünk közötti különbség. Nagyon fontos volt, hogy már a találkozó elején átvegyük a játék irányítását, mert az út nem volt zökkenőmentes, és nagyon kevés időnk maradt a bemelegítésre. Hál istennek már a második cserével sikerült betalálnunk, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ellenfelünknek jönnie kellett. A második harmadban Frolik zseniális góljával sikerült tovább növelnünk az előnyünket, így teljesen a szánk íze szerint alakult a találkozó. Azt láttam az ellenfelünkön, hogy a szerb mentalitás miatt nagy küzdők, de a képességeinket tekintve nem túl jók. Természetesen felkészültünk erre is, megbeszéltük a játékosokkal, hogy nem ülünk fel a provokációnak, nem megyünk bele a fölöslegese bunyókba. Két esetben álltunk bele, mind a kettő jogos volt. Először Totya (Tóth Gergő – szerk.) védte meg Sila-t, majd Dömötör vett elégtételt. Az emberhátrányos játékunk kifogástalanul működött. Kontrollált, sima győzelmet arattunk, ami a vasárnapi vereség után nagyon fontos volt a csapatnak és a szurkolóknak egyaránt.


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

Vissza Vissza