A bajnoktól jött az újabb erősítés!

Roczanov Dezső után egy újabb ifista játékosunk tért vissza csapatunkhoz

2017.05.25.

Ezen a héten gőzerővel dolgozott szakmai stábunk, hogy minél előbb ki tudják alakítani a jövő évi végleges keretet, így nem meglepő, hogy egy újabb igazolást sikerült „tető alá” hoznunk. A két MAC-os bejelentés után a bajnokcsapattól sikerült átcsábítanunk egyik tehetséges csatárukat, így hivatalossá vált, hogy a jövő szezonban csapatunk fogja erősíteni Sági Martin is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin is lila-fehérben kezdte a pályafutását, hiszen a 2012/2013-as szezonban az U18-as együttesünkben kezdett el jégkorongozni, majd a következő szezonban négy vasast tartott a tűzben, hiszen feljátszott az U20-as EBYSL bajnokságba (31 mérkőzésen 15 pont) és a magyarba is, valamint az U18-as kiírásban és 4 MOL Liga találkozón is pályára lépett. Ezután szerződött külföldre az EHC Linz csapatához, ahol szintén az U20-as EBYSL-ben, valamint az U18-as EBJL-ben is jégre lépett. Még ebben az évben mutatkozott be az U18-as magyar válogatottban is öt mérkőzés erejéig.

 

A 2015/2016-os évet még Linz-ben kezdte, de a VEU Feldkirch csapatában fejezte be, majd már az U20-as válogatottban bizonyíthatott. Innen igazolt a bajnok DVTK Jegesmedvékhez, ahol szintén három korosztályban lépett jégre (MOL Liga – 36 alapszakasz + 17 rájátszás mérkőzés (32 pont), U20-as EBYSL és a magyar U20-as bajnokság), illetve a szintén az U20-as válogatottat erősítette 21 mérkőzésen, ahol 17 pontot szorgoskodott össze, valamint a legtöbb gólt szerezte a tornán és megnyerte a Kósa kupát (a legjobb első éves felnőtt játékos)!

 

Legújabb játékosunkat a régi időkről, és az előttünk álló szezonról kérdeztük:

 

Nagyon jó érzés és megtiszteltetés számomra újból a Megyeri úton játszani. ​A​z eddigi pályafutásom legjobb eredményei és emlékei ​mindig is ide ​kötöttek. A megkeresést követően mérlegeltem, hogy mi az, ami a fejlődésem szempontjából a legjobb lenne​. Nagyon nehéz döntés volt​,​ hiszen az előző szezonban, ​mint a DVTK játékosa, MOL Liga bajnok csapat része lettem. Mind a játék lehetőség, a szakmai munka és a körülmények tekintetében is nagyon jól éreztem magam Miskolcon. Minden lehetőséget és körülményt figyelembe véve azonban úgy éreztem, hogy szakmailag és a további kihívások szempontjából el kellett, hogy fogadjam az UTE ajánlatát. Mindent meg​ ​fogok tenni, a csapat érdekeit szem előtt tartva,​ ​hogy ​az UTE színeiben is ​stabil csapataggá váljak és minden szituációban bevethető legyek​ a jégen​. Több játékossal is játszottam ​már ​egy csapatban, így a beilleszkedéssel – ú​gy gondolom – ​nem lesz probléma. Nagyon jól éreztem magam itt,​ ​de kaptam egy lehetőséget Linzbe​n,​ ahol ​kettő​ szezont töltöttem e​l. Anno a döntésnél fontos szempont volt, hogy​ ki szerettem volna próbálni magam külföldön is. Ezt a két évet sikeresnek mondhatom​,​ hiszen első évben megnyertük az osztrák bajnokságot​,​ a második évben pedig munkám elismeréseként​, három hónapot játszottam az INL élvonalában szereplő Feldkirch csapatában​,​ ​ahol meg​szereztem​ az​ első felnőtt bajnoki tapasztalataimat. Mivel Ausztriában játszottam, így a középiskolát magántanulóként végeztem​,​ ​majd az érettségit követően felvételt nyertem 2016 őszén Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára. ​A tanulmányaimat és a Mol ​Liga színvonalát figyelembe véve úgy gondoltam, hogy megpróbálok itthon tanulni és játszani. Az elmúlt szezon​​ igazolt​a a megérzéseimet, hogy jól döntöttem, az egyetemen sikeresen elvégeztem az első fél évet, a DVTK-val pedig bajnokságot nyertünk! De most jön az új szezon, az új kihívás, és ezt most nekem az UTE jelenti.  Ú​gy gondolom, hogy az​ Újpest már előző szezonban is nagyon erős​, ​a​ Mol​ Liga egyik meghatározó csapata volt. Szeretném, ha ez a lendül​e​t​ a következő szezonban is​ megmaradna​,​ és még tovább erősödne.

 

SOK SIKERT KÍVÁNUNK LILA-FEHÉRBEN!

Vissza Vissza