A következő szezonban újra két Kiss-nek szurkolhatunk a Megyeri úton!

Csapatkapitányunk mellett testvére is lila-fehérben folytatja pályafutását

2017.06.02.

Újabb sikeres hetet tudhat maga mögött Jégkorong Szakosztályunk szakmai stábja, hiszen két névvel bővült jövő évi játékoskeretünk listája. A csütörtöki napon biztossá vált, hogy a 2017/2018-as bajnokságban is csapatunk fogja erősíteni csapatkapitányunk, Kiss Dániel, valamint – egykori játékosunk, Ákos után – „másik” testvére, Kiss Roland is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dani már a negyedik szezonját fogja lila-fehérben kezdeni a következő bajnokságban, így az ő játékát és eredményét nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen akár csapatunkat, akár a válogatottat nézzük, kapitányunk már letette a névjegyét. A 2014/2015-ös szezontól számítva összesen 132 mérkőzésen 64 pontot szorgoskodott össze együttesünkben. Lelkesedésének és hozzáállásának köszönhetően hosszú idő után szereztünk érmet a bajnokságban.

 

Igen, újra hosszabbítottam, és ezzel együtt az öcsémet is magammal hoztam, aki az előző szezont a tengerentúlon töltötte. Úgy állapodtak meg a klubbal, ha lesz külföldi ajánlata, akkor elengedik! Úgy gondolom, hogy ez egy remek konstrukció a számára! Évről évre jobb eredményt értük el a csapattal, sikerült felállnunk a képzeletbeli dobogóra tavaly, de szerintem tudunk még ennél feljebb is kerülni, és ez is a cél a következő szezonba. Ez motivált engem is, hogy felfelé ível a klub, lépésről-lépésre építkezünk, és remélem a szurkolók is egyre kíváncsiabbak lesznek ránk a következő bajnokságban is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiss Roland egyelőre még nem rendelkezik olyan hosszú múlttal, mint testvérei, Dani és Ákos, azért a maga 18 évével rutintalannak sem nevezhetjük. A Fehérvár U18-as csapatában kezdett el komolyabb eredményeket elérni 2015/2016-ban, hiszen 25 EBJL mérkőzésen 7 gólt és 11 gólpasszt hozott össze, de 2 találkozó erejéig – még ebben az évben – bemutatkozott az U20-as EBYSL-ben.

 

Miután az U18-as válogatottal áprilisban aranyérmet nyert, a 2016/2017-es szezonban hátvédünk az egyik amerikai juniorligába, a WSHL-ben (Western States Hockey League) játszó Casper Coyotes csapatához igazolt. Itt 39 találkozón (34 alapszakasz + 5 rájátszás) kapott lehetőséget, és ezeken 9 pontot szerzett. Eközben játszott az U18-as és az U20-as magyar junior válogatottban is. Előbbin 15, utóbbin pedig 14 alkalommal húzta fel a címeres mezt.

 

Azért döntöttem úgy, hogy hazatérek Amerikából, mert szerintem sokkal nagyobb a különbség egy felnőtt és egy junior, mint két junior csapat között! És nálam ez az elsődleges dolog, hogy hol tudok a legtöbbet fejlődni. Szilassy Zoltán a beszélgetésünk során felvázolt egy jövőképet, ami nagyon szimpatikus volt, és emiatt választottam az Újpestet. Természetesen közre játszott az is, hogy a testvérem itt van, és tudjuk majd egymást segíteni. Ez nagyon jó érzéssel tölt el, mert mindig is nagy álmom volt egyszer egy csapatban játszani vele. Természetesen reméljük ezek után majd a legnagyobb álmunk is teljesül, hogy egy meccsen mind a hárman ugyanabban a csapatban tudunk majd játszani. Nagyon várom az előttem álló szezont!

 

SOK SIKERT KÍVÁNUNK MINDKÉT JÁTÉKOSUNKNAK! HAJRÁ UTE!

Vissza Vissza