Kétgólos hátrányból fordítottuk meg a mérkőzést Brassóban!

Az utolsó harmadban kilenc perc alatt lőttünk három gólt

2017.10.07.

ASC Corona 2010 Brasso

3:4
(1:0, 1:0, 1:3)

Brasov Olympic Ice Rink
800 néző

UTE

ASC Corona
2010 Brasso

 

UTE

I. HARMAD
  02:26

#49 Schmál Kristóf
 2 perc - meg nem engedett
testjáték

#87 Péter Zsolt
2 perc - meg nem engedett
testjáték

05:25  

#9 Walls Braden 1:0
(#93 Gliga, 
#34 Yemelyanenkov)

07:14  
  17:13 #83 Caladi Erik
2 perc - palánkra lökés
#24 Mihály Árpád
2 perc - palánkra lökés
19:39

 

II. HARMAD
  30:35

#92 Anze Ropret 1:1
(#20 Becze)

#61 Bíró Gergő 2:1
(#24 Mihály, #42 Stoflet)

38:43  
III. HARMAD

#9 Walls Braden 3:1
(#3 Sirokocs,

#17 Macmillan)

48:21  
  49:28

#9 Szalma Zsolt 3:2
(#5 Nemes)

  54:41

#71 Kiss Dániel 3:3
(#92 Ropret)

  58:02

#20 Becze TIhamér 3:4

(#18 Sikorcin,)

KIÁLLÍTÁSOK
2 x 2 perc = 4 perc  

3 x 2 perc = 6 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit álmosan kezdte mind a két csapat a mérkőzést, másfél perc elteltével enyhe fölény mutatkozott a javunkra. A 3. percben emberhátrányba kerültünk, ami csak az első 30 másodpercben volt igazán veszélyes, után fel sem tudott állni a hazai csapat a harmadunkban, jól szűrtük meg a támadásaikat. Két minutummal később átvette a játék irányítását a ellenfelünk, és Sila-nak kellett egy nagyot védenie, majd a kipattanót a kapu mellé emelték. A 6. percben mi is előnybe kerültünk, aminek az elején Ropret szerezhette volna meg a vezetést, egy az egyben lőhetett, de a hazai hálóőr bravúrral védett. Egy percig mi sem tudtunk bejutni a Brassó harmadába, majd az előny végén volt egy lövésünk, amit szintén hárítottak. Egy rossz csere miatt, tizenegy másodperccel a büntetés lejárta előtt lekontrázott minket a kék-sárga együttes, és sikerült betalálniuk (1-0). A 8. percben egy kékvonalas lövést követően ketten is takarták a hazai kapus előtt a kilátást, majd a kipattanót megpróbáltuk bekotorni, de a védők segítségével ebből sem született gól. A 12. minutumig megint mi kezdeményeztünk többet, volt két-három nagy lehetőségünk, de nem koncentráltunk eléggé, így ezek is kimaradtak. Ezt követően megint fordult a játék képe, és a hazaiak „szorítottak” be minket, majd a 16. percben a kapuvasat is eltalálták. A harmad vége előtt kb. három perccel ismét emberhátrányba kerültünk, ezt követően újra betalált a Brassó, de a játékvezetők érvénytelenítették a találatot, mert a hazai játékos ráfeküdt Sila-ra, aki így nem tudta hárítani a lövést. A kiállítás lejárta előtt még egy nagyot kellett védenie kapusunknak, majd mi is előnybe kerültünk, ami áthúzódott a második harmadra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A középső játékrészt öt a négyre kezdtük, ami sokkal jobban sikerült, mint az első, hiszen nem sokkal a kezdés után Becze is megkongatta a kapuvasas, majd egy hatalmas védést bemutatva mentett a hazai „portás”. Harminc másodperccel később, már öt az öt ellen ismét csak a vasat találtuk telibe, majd Ropret előtt adódott megint egy lehetőség, de ezúttal sem tudott túl járni a kapus eszén. A 24. minutum végén Dósa korongja után Becze állt egy az egyben a kapussal szemben, de ez a lehetőség is kimaradt. A huszonötödik percben először a hazaiaknak volt egy nagy esélyük a gólszerzésre, de Sila védett, majd a kontrából 3 a 2-re mehettünk, de ezt is kivédte Polc. A huszonhetedik perc végén, egy eladott korongot követően Sila védett két hatalmasat egy egy az egyes lövés után. A 29. minutumban megint átvettük a kezdeményezést, de még a kapu torkából sem sikerül bejuttatni a korongot a hálóba. A 30. percben megtört a jég, Becze kékvonalas lövésébe Ropret tette bele az ütőjét, ami így a kapust becsapva mögé esett be (1:1). A 33. percig Benk, Cseter és Caládi is növelhette volna a góljaink számát, de mind a három kísérlet kimaradt. A 35. percben Sikorcin lövését védte a kapus, majd a kipattanót a védők kiütötték, egy minutummal később egy kiszorított hazai lövés ment el keresztbe a kapunk előtt. A 38. percben egy üres kapus lövés előtt szedtük fel a botját a hazai csatárnak, majd mi is próbálkozhattunk egy hasonló szituációban, de abból sem született újabb gól. A harmad végén megint volt egy eladott korongunk, amit már kihasznált a Brassó, így 2:1-re vezetett negyven perc játék után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik játékrészt mi kezdtük aktívabban, volt két jó lövésünk, majd a 43. percben egy távoli lövés csúszott át Sila-n, de a védők a gólvonal elől felszabadítottak. Egy minutummal később ismét emberhátrányba kerültünk, de az első és az utolsó tíz másodpercet leszámítva fel sem tudott állni a hazai csapat. A 48. percig megint mi kezdeményeztünk többet, először Cseter, majd Benk lövését védte bravúrral Polc, majd 60 másodperccel később sajnos ismét csak a hazaiak örülhettek, hiszen egy távoli lövés csorgott át Sila, ami végül a hálóban kötött ki (3:1). Az ötvenedik percben beindult a lila henger, Szalma kapott egy korongot a hazaiak térfelén, majd betört a kapu elé, és a kapus hóna alatt a hálóba lőtt (3:2). Az 51. minutumban ismét csak Cseter előtt adódott lehetőség, de Polc ezt is védte. A következő négy percet szinte csak a vendégek kapuja előtt töltöttük, majd Ropret passzát Kiss Dani közelről, nagy erővel a léc alá bombázta (3:3). Kettő minutummal a vége előtt a mérkőzésen nagyon aktív Becze lövésébe ért bele a hazaiak kapusa, de az átcsúszott rajta, így először a mérkőzés folyamán megszereztük a vezetést (3:4). A mérkőzés végén még lehozta a kapust a Brassó, de ez sem volt elég, így kétgólos hátrányból nyertük meg a találkozót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

 

 

Vissza Vissza