Nem sikerült a legjobb négy közé bejutnunk a Visegrád Kupában!

Felforgatott csapatunk tiszteséggel helyt állt extraligás ellenfele ellen

2017.10.12.

HK Poprad

5:1
(1:0, 1:0, 3:1)
Poprad Zimny Stadion
150 néző

UTE

HK Poprad  

UTE
 

UTE

I. HARMAD
#96 Abdul Jindrich 1:0
(#71 Svitana, #19 König)
17:43

 

#97 Sági Martin
2 perc - meg nem engedett     
testjáték
15:42  
II. HARMAD
#14 Mlynarovic Samuel 2:0
(#82 Ignatov, #71 Svitana)
25:28

 

#92 Anze Ropret
2 perc - testre ütés
29:59  

#5 Nemes Benjámin
2 perc - testre ütés

30:25  
III. HARMAD
#2 Fabian Stefan 3:0
(#6 Davydov, #21 Heizer)
41:31  

#12 Bondra David 3:0

42:16  
  45:23 #18 Sikorcin Ladislav 4:1
#23 Bogoslovski Vlad 5:1
(#12 Bondra)
52:17  
KIÁLLÍTÁSOK
4 x 2 perc = 8 perc  

4 x 2 perc = 8 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korongbedobás után 35 másodperccel már Silának kellett egy védést bemutatni egy lövés után. A korong ugyan átcsúszott kapusunkon, de a védő, húsz centivel a gólvonal előtt kivágták azt a mezőnybe. Egy perccel később mi is próbálkoztunk, de védte a hazai hálóőr a lövést. A következő percekben inkább a hazai kapu előtt folyt a játék, de csak kisebb lehetőségeket sikerült kidolgoznunk. A 8. minutumig inkább a korongtartás volt a jellemző mind a két csapat játékára, majd Becze lövése suhant el a kapu előtt anélkül, hogy bárki is beleért volna. A kontrából szinte ugyanezt lemásolta a Poprád is, de ott sem értek be Sila elé a csatárok, így oda ebből sem született gól. A 10. percben Caladi előtt adódhatott volna egy lövés, de nem sikerült visszatenni neki a kapu mögül a korongot, majd kicsit később Sila volt ismét munkában. A 13. minutumban ismét „beszorítottuk” a hazai együttest a kapuja elé, majd ismét Caladi kerülhetett volna gólhelyzetbe, de nem tudta beletenni az ütőjét a lövésbe. Ezt követően ismét csak volt egy hasonló szituáció a poprádi kapu előtt, de ez is kimaradt. A következő két percben is előttünk adódott a nagyobb esély a gólszerzésre, de ezeket sem sikerült kihasználnunk. Egy minutummal később áttevődött a játék a mi kapunk elé. Egy lövést követően Sila védett nagyot, majd megpróbált ráfeküdni a kipattanóra, kétszer-háromszor odaszúrtak neki, de végül sikerült megszerezni a játékszert. Fél perc múlva ismét csak Ales volt munkában, ezúttal két távoli lövést hárított, majd egy kipattanót védett bravúrral. A kontrából mi is veszélyeztettünk, de ezt a csatát is a hazai kapus nyerte. A 17. percben kihagyott a védelmünk és a figyelmünk, amit ki is használt a hazai csapat. Egy oldalpassz után visszakapta a korongot a poprádi játékos, majd a kicsúszó Sila fölött a hálóba lőtt (1:0). Másfél perccel a harmad vége előtt egyenlíthettünk volna, de a kipattanót másodjára sem sikerült a kapuba juttatni. 15 másodperccel a lefújás előtt emberelőnybe kerültünk, ami áthúzódott a második harmadra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezdést követően, és az emberelőny miatt egyből sikerült felállnunk a hazai „kékek” kapuja előtt, majd egy Szalma lövést védett a kapus. Előnyben volt még egy kísérletünk, de az is kimaradt, majd a 3. minutumban, öt az öt elleni játékban Becze ugrott ki egy az egyben egy koronggal, de nagy bravúrt bemutatva hárított a hazai hálóőr. Nem sokkal később Anze harcolt meg egy korongért a kapu mögött, amit a középen egyedül érkező Sikorcin-nak passzolt be, de csatárunk lövését a kapu mellé tolta a kapus. A 4. percben emberhátrányba kerültünk, de egy jó letámadást követően Becze mehetett újra egy az egyben a kapusra, de ez is kimaradt. A 26. percben újra betalált a Poprád, egy oldalról jövő lövésbe ért bele a középen egyedül érkező csatár, így már kétgólos volt a hazai előny (2:0). A „középkezdés” után ismét csak kapusunknak volt dolga, de ezúttal is hárította a lehetőséget. A 27. percben két Kiss Dani kékvonalas lövés ment a kapura, de elsőként Szalma, másodikként Ropret-nek nem sikerült beletennie az ütőjét a korong útjába, így az elment a kapu mellett. A 29. minutumban Cseter próbálkozott, de ő sem tudott túl járni a hazai kapus eszén, majd ismét átvettük a játék irányítását, de ekkor is csak lehetőségekig jutottunk. Nem sokkal később ismét csak hátrányba kerültünk, majd mind a két oldalon akadtak próbálkozások a gólszerzésre, de nem sikerült betalálni. A 33. percben sajnos túl sokan voltunk a jégen, így újabb hátrány következett, majd Sila volt ismét munkában, de ezúttal is ő nyert. Abban a másodpercben, amikor újra öten voltunk a pályán, ismét Becze léphetett ki egy az egyben, de ebből a gólhelyzetből sem sikerült betalálni. A 36. percben megint a mi pillanataink következtek. Először Cseter és Ropret előtt adódott helyzet (Justin a kapuvasat találta telibe), majd Kiss Dani lövése/passza találta meg Caladit, aki már csak a kapussal állt szemben, de mind a négy próbálkozást hárították. Hat másodperccel a harmad vége előtt újabb kiállítást következett a mi oldalunkon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik játékrészt Caladi büntetése miatt négyen kezdtük, majd egy perccel később újabb játékosunkat küldték a sporik a büntetőpadra, így öt a háromra támadhatott a Poprád. Legnagyobb sajnálatunkra nem tudtuk kivédekezni a kettős hátrányt, és 14 másodperc alatt újabb gólt ért el a hazai együttes (3:0). A 43. percben egy letámadást követően megszereztük a korongot a hazai harmadon belül, majd eladtuk, ebből jött egy kontra, amiből négyre növelte az előnyét a Poprád (4:0). Nem sokkal később Roczanov ugrott ki, és mehetett egyedül a kapusra, de ezt a párharcot is a hazai „portás” nyerte. Egy csapkodó percet követően a hazai kapu előtt volt korongbedobás, amit Hegyihez került, aki lőtt. A kapus előtt Szalma takarta a kilátást, majd a lecsorgó korong Sikorcin elé került, aki az elfekvő kapus fölött a hálóba lőtt (4:1). A 49. minutumban Sila mutatott be egy bravúrt, majd az 51. percben egy kékvonalas lövést hárított a poprádi kapus. Az 53. percben, egy újabb kavarodás után ismét gól szerzett a hazai csapat (5:1). Az 55. minutumban Sziki cselezett ki három védőt, de a lövését magabiztosan fogta a hálóőr, majd egy távoli lövésbe ért bele valaki a mi részünkről, ami centikkel csorgott el a kapuvas mellett. A hátralevő időben már nem született újabb gól, így kettős győzelemmel ment tovább a HK Poprád a Visegrád Kupában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

 

Vissza Vissza