A bajnokságban vágtunk vissza a Magyar Kupa vereségért a Ferencvárosnak!

A második harmadban nyolc perc alatt fordítottuk meg a találkozó állását

2017.10.17.

UTE 

4:3
(1:2, 3:1, 0:0)
Megyeri úti Jégcsarnok
1000 néző

FTC

UTE

 

FTC

I. HARMAD

 

00:27

#27 Tendler Jereme 0:1
(#8 Dubek, #94 Hietamaki)

  03:30

#10 Jabornik Henrich
2 perc - akadályozás

#7 Varga Arnold 1:1
(#82 Cseter, #83 Caladi)

08:55  
  10:25 #94 Hietamaki Juhamati
2 perc - botfogás
  13:04 #61 Virág Tamás 1:2
(#23 Fliszár)
#3 Huba Peter
2 perc - akadályozás
13:26  
  13:30 #27 Tendler Jereme
2 perc - bottal akasztás
#71 Kiss Dániel
2 perc - bottal lökés
14:07  
  14:53 #17 Könczei Áron
2 perc - bottal akasztás
# csapatbüntetés
2 perc - túl sok ember
a jégen
16:31  
II. HARMAD

#9 Szalma Zsolt 2:2
(#92 Ropret, #18 Sikorcin)

24:55  
#83 Caladi Erik 3:2
(#82 Cseter)
25:45  
#34 Hegyi Ádám
2 perc - fogás
29:42  
#82 Cseter Justin 4:2
(#13 Benk, #92 Ropret)
32:07  
  35:12 #8 Dubek Vladimir 4:3
(#27 Tendler, #88 Rafaj)
  39:42 #10 Jabornik Henrich
2 perc - bottal lökés
III. HARMAD
  55:41 #64 Shupe Preston
2 perc - akadályozás
KIÁLLÍTÁSOK
4 x 2 perc = 8 perc  

6 x 2 perc = 12 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Október 16-án, hétfőn este nem csak azért érte meg a Megyeri úti Jégcsarnokba kilátogatni, mert az örök rivális Ferencváros látogatott hozzánk az Erste Liga aktuális fordulójában, hanem mert a vasárnap 70. születésnapját ünneplő Fazekas László labdarúgónk is megtisztelte a találkozót azzal, hogy ő végezte el a korongbedobást. Az összecsapás előtt csapatunk ugyanannyi ponttal állt a tabella harmadik helyén, mint a zöld-fehérek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első harmad 27. másodpercében már megadta a mérkőzés alaphangját a vendég együttes, hiszen egy korongszerzést követően megszerezték a vezetést (0:1). A bekapott góltól felébredtünk, és átvettük a játék irányítását, majd a 4. percben, Nemes egy kiugrást követően vitte Sevela-ra a korongot, de szabálytalankodtak vele, így emberelőnybe kerültünk. Sajnos ezt a lehetőséget nem sikerült kihasználnunk, sőt, ellenfelünknek volt egy kettő az egyes kontrája, de Sila fejvédője hárította a lövést. Nem sokkal később Huba lövésébe Benk tette bele az ütőjét, majd a korong milliméterekkel a kapu mellett ment el. A 7. minutumban ismét kontrázott egyet a zöld-fehér együttes, de a kapu torkából mellé emelték a korongot. A 9. percben „megtört a jég”, és megszereztük az első gólunkat. Cseter tört be a vendégek harmadába, majd Caladi-nak passzolt, aki jól vette észre, hogy a másik oldalon teljesen egyedül érkezik Varga, majd játékosunk nagy erővel a hálóba lőtte a játékszert (1:1). A 11. minutumig folyamatosan nyomás alatt tartottuk a ferencvárosi kaput, majd Benk előtt adódott egy gólhelyzet, de szabálytalankodtak vele, így megint két percre előnybe kerültünk. Öt a négyben Cseter kapott egy nagyszerű indítást, majd egy az egyben ment Sevela-ra, de hatalmas bravúrt bemutatva védett a kapus. Sajnos a büntetés lejárta után volt egy kis kavarodás a harmadunkban, amiből ellenfelünk eszmélt a leggyorsabban, így újra sikerült betalálniuk (1:2). A 14. és 15. percben jöttek a kiállítások, volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor három a három ellen ment a játék. Itt is több lehetőséget dolgoztunk ki (Benk és Sikorcin előtt is volt gólszerzési lehetőség), de egyelőre nem sikerült egalizálni. A 17. minutumban túl sokan voltunk a jégen, így két perc emberhátrány következett, amiben a vendégeknek sikerült ugyan beszorítani minket a kapu elé, de csak távoli lövésekkel „operáltak”. A 19. percben Sági passzát Varga lőtte kapura, de ez most kimaradt, így egygólos vendég vezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második játékrészt sokkal hatékonyabban kezdtük, mint az elsőt. Koncentráltabban, aktívabban játszottunk, majd a 22. percben Ropret előtt adódott egy lehetőség, de három védővel a nyakán nem sikerült kiegyenlítenie. A 25. minutumban Turbucz próbálkozhatott kétszer is a vendégek kapuja előtt, de Sevela mindkét alkalommal hárított. A 25. perc végén azonban már ő is tehetetlen volt. Ropret szerzett korongot a vendégek harmadában, kavargatott egy kicsit, majd a kapu mögül az egyedül érkező Szalmához passzolt, aki közelről a léc alá bombázott (2:2). Egy perccel később megszereztük a vezetést is. Benk kotort ki egy korongot a kapus alól/mellől, majd Caladi érkezett, aki szintén nem hibázott, így megfordítottuk a mérkőzést (3:2). A következő öt percben is a mi akaratunk érvényesült a jégen. Számtalan lehetőséget sikerült kidolgoznunk, de egyelőre váratott magára a negyedik gólunk. A nagy igyekezetben pedig két perce hátrányba kerültünk, amit nem sikerült gólra váltania a Ferencvárosnak, sőt …. öt az öt ellen ismét Cseter bolondított meg három védőt, majd Ropret kipattanó lövését emelte a kapuba, így már 4:2-re vezettünk. A 36. percben kicsit visszavettünk a tempóból, amit ellenfelünk ki is használt, és egy lehetőségből szépítettek (4:3). A gól után támadásban maradtak, de Sila eszén nem tudtak túljárni. A lefújás előtt még emberelőnybe kerültünk, ami áthúzódott a harmadik harmadra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó játékrészt is határozottan kezdtük, a 42. percben ismét egy hatalmas gólhelyzetünk maradt ki, majd a következő három minutumban is az történt a jégen, amit mi akartunk. A 46. percben áttevődött a játék a mi térfelünkre, ami után ismét csak Sila volt munkában, de kapusunk egy-két bravúrt bemutatva megóvta a kapunkat a góltól. A harmad feléig kicsit csapongó volt a játék, mindkét együttes arra várt, hogy a másik hibázzon, ezért nem túl szép hokit láthatott a kilátogató közel 1000 ember. Az 56. percben emberelőnybe kerültünk, majd két minutummal később Sziki előtt adódott lehetőség, de ez is kimaradt. A 60. percben levitte a kapust a vendég együttes, így hat az ötre támadott, de gólt már egyik csapat sem ért el, így 4:3-re győztünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

Vissza Vissza