Második helyen végzett U14-es csapatunk a bajnokságban!

"Az, hogy idén is döntőt tudtunk játszani, túlszárnyalta az elvárásainkat."

2018.03.27.

Március vége felé zárult az U14-es korosztály bajnoksága, ahol csapatunk egészen a fináléig menetelt, majd ezüstérmet szerzett a jóval erősebb IOGJA ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Együttesünk az elődöntőkben a DVTK Jegesmedvéket győzte le először idegenben, hosszabbítás után 4:3-ra, majd a hazai visszavágón mindössze a szétlövés után örülhettünk, amit 3:2-re nyertünk meg, így kettős győzelemmel jutottunk be a döntőbe, ahol a MAC-ot búcsúztató Ifj. Ocskay Gábor JA ellen léptünk jégre.

 

Az első találkozóra szombaton, hazai környezetben került sor, de sajnos nem sikerült kihasználnunk az „előnyünket”, és 8:0-s vereséget szenvedtünk. A vasárnapi visszavágón, Székesfehérváron mindent megtettünk a bravúrért, de itt is ellenfelünk bizonyult jobbnak, így a két győzelemig tartó párharcot a Székesfehérvár nyerte. Természetesen játékosainknak nem volt okuk a szomorkodásra, hiszen – bár az eredmény nem azt mutatja – becsülettel mentek előre még többgólos hátrányban is, és igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni a győzelemért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csapatunk vezetőedzője, Mihály Jenő így értékeli az egész évet:

 

A szezonnak kicsit óvatosabb célokkal vágtunk neki, mint tavaly, és talán ezért is értékesebb ez az ezüstérem, mint az előző szezonban nyert. A szépsége és a nehézsége egy utánpótlásban dolgozó edzőnek, hogy minden évben új csapatot „kell építeni” a lenti korosztályból feljövő játékosokból. Tavalyi csapatunkból két játékos maradt, így izgalmas kihívás volt az idei szezon, talán ilyen „messziről” még soha nem indultunk neki egy bajnokságnak.

 

Év elején célként az első négybe való jutás volt a reális cél. Az, hogy idén is döntőt tudtunk játszani, túlszárnyalta az elvárásainkat. Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy a döntőbe jutottunk, de a játékosok fejlődési ívére vagyunk a legbüszkébbek. A siker jó dolog, de ebben a korosztályban az első és legfontosabb cél a játékosok fejlesztése, a megfelelő alapok megteremtése, tanuljanak meg edzeni, de az, hogy tudnak a következő szintre lépni már elsősorban rajtuk múlik. Fontos, hogy mindez a fejlesztési program egy gyerekközpontú környezetben történjen. Ebben tavalyhoz képest sokat léptünk előre, külön erőnléti edző és korcsolya technikai edző segítette a munkánkat.

 

A szezon első felében leginkább az egyéni képzésre fektettük a hangsúlyt, aztán, ahogy haladtunk előre, egyre inkább részletesen foglalkoztunk a pálya három harmadában történő védekezéssel és támadások építésével. A mérkőzéseket is ennek a célnak szenteltük, minden mérkőzésen volt 2-3 játékelem, amit kértünk a játékosoktól, amit szerettünk volna fejleszteni. Szerettünk volna a döntőben is a saját stílusunkban játszani, amivel eljutottunk idáig, úgy védekezésben, mint támadásban. Sajnos a védekezésünk felőrölte az energiánkat, ezért kevesebb maradt az építkezésre. De még egyszer kihangsúlyozom, az eredménynél sokkal fontosabb, hogy magukhoz képest mennyit fejlődtek a játékosok, és nagyon büszkék vagyunk mindenkire.

 

Köszönjük a munkájukat az egész szezonban és hogy együtt idáig jutottunk. A szezon végén következnek a nemzetközi tornák. Zell am See-be és Bécsbe készülünk, de ezúttal nem A és B csapattal, hanem U13 és U14 es csapatokkal indulunk, gondolva már a jövő évi kölyök, serdülő csapatokra.

Vissza Vissza