Junior korosztályos válogatottat igazolt felnőtt csapatunk!

Kovács Attila mellett kapusunk, Ales Sila is együttesünkben folytatja pályafutását

2016.07.19.

Kedden, július 19-én két játékosunk is aláírta a szerződését a következő szezonra.

 

Elsőként az 1996-os születésű, többszörös U18-as, U20-as válogatott és MOL Liga játékost, Kovács Attilát mutatjuk be. A Kovács név ismerős lehet a jégkorongban kicsit is otthonosan mozgóknak, hiszen Attila testvére, Kovács Csaba az Alba Volán játékosa, édesapja – szintén Kovács Csaba – 217-szeres válogatott jégkorongozó, aki hatszor nyert bajnoki címet lila-fehérben, és a Magyar Jégkorong Szövetség egykori elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb igazolásunk 2002-ben a MAC együttesében kezdte meg a pályafutását, egészen 2011-ig játszott itt, ekkor azonban az amerikai Avon Old Farms School középiskolában kezdett tanulni és a korosztályos csapatában játszani. Mindeközben folyamatos játéklehetőséget kapott az U18-as válogatottban is. 2012/2013-ban a Notre Dame középiskolai csapatában lépett jégre, majd egy évre ismét visszatért a Avon Old Farms School együtteséhez. A 2014/2015-ös szezont a MAC U20-as csapatában töltötte, ahol mind a magyar, mind az Erste Bank Ifjúsági bajnokságban (Erste Bank Young Stars League – EBYSL – szerk.) pályára lépett. Előbbiben 21, utóbbiban 44 mérkőzésen, amelyből hat a rájátszásban volt. Tavaly szintén a MAC színeiben a magyar és az EBYSL kiírásaiban mérettetett meg (EBYSL – 37 mérkőzés, hat szintén a rájátszásban, 16 a magyar bajnokságban), valamint három alkalommal már a MOL Ligába is jégre lépett. A 2016/2017-es szezont viszont már a Megyeri úton tölti.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy én is az Újpestet képviselhetem jövőre. Kiskorom óta az volt az álmom, hogy apukám csapatában játszhassak. Igyekszem gyorsan bebizonyitani, hogy helyem van egy ilyen nagy múltú egyesületben."

 

Attila legnagyobb sikere, hogy az innsbrucki téli ifjúsági olimpián ezüstérmet nyert a jégkorong újonnan bevezetett egyéni számában, a skill challenge-ben (fiú egyéni ügyességi jégkorongverseny). Az olimpiára való felkészülését Fekti Bálint, az UTE utánpótlásrészlegének vezetője felügyelte.

 

A másik, régi/új igazolásunk kapusunk, Ales Sila, akit a 2014/2015-ös szezon legvégén igazoltuk, majd a tavalyi bajnokság harmincegy mérkőzésén már elsőszámú kapusként lépett jégre csapatunkban. Rutinos hálóőr így a következő szezonban is a keretünket fogja erősíteni!

 

További jó hír, hogy biztossá vált két felkészülési mérkőzésünk időpontja is. Természetesen amint a többi találkozó időpontjai és ellenfelei is véglegessé válnak, azokat is közölni fogjuk szurkolóinkkal.

 

2016. augusztus 18., csütörtök, 18 óra Jesenice , valamint 2016. augusztus 30., szombat, 17 óra, Skalica. Mindkét találkozó idegenben lesz megtartva.

 

HAJRÁ LILÁK!

Vissza Vissza