Rutinos válogatott csatárt igazoltunk!

Benk András utánpótlás játékosként három évet már játszott lila-fehérben!

2016.08.05.

Kilenc év …. legújabb játékosunk ennyi időt töltött el előző klubjában ahová 2007-ben, a Fehérvár AV19 első EBEL-szezonjára érkezett. Azóta több, mint 450 EBEL mérkőzést tudhat a háta mögött. A tavalyi szezonban pedig csapatkapitányaként korcsolyázhatott ki a jégre, melyre így emlékszik vissza: „Akkor kaptam meg a "C" betűt, mikor Franky (Frank Banham) sérültként nem tudta vállalni a játékot. Ezek után igyekeztem helytállni mind jégen, mind pedig az öltözőben. Ez nagy megtiszteltetés egy játékos életében, előttem olyan játékosok viselhették csapattársamként, mint Ocskay Gábor vagy Tokaji Viktor. (forrás –www. fehervarav19.hu)”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen Andrisnak sem ismeretlen a Megyeri út, hiszen utánpótlás játékosként 1995 és 1998 között három évet töltött lila-fehérben. Ezek után két év Dunaferr és ferencvárosi időszak következett, majd négy szezonon keresztül ismét Dunaújvárosban lépett jégre. Egy év külföldi „kiruccanás” után jött a már említett kilenc év Székesfehérváron.

 

Benk András 2006-ban mutatkozott be a felnőtt válogatottban, és nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy igen tekintélyes mérkőzések vannak a háta mögött, hiszen 2009-ben és idei elit világbajnokságon is a keret oszlopos tagja volt.

 

Ponti, isten hozott lila-fehérben!

Vissza Vissza