Hosszabbításos győzelmet arattunk a Debrecen ellen a Magyar Kupában!

A továbbjutást a DAB elleni utolsó mérkőzésen biztosíthatjuk be

2017.01.06.

 
DVTK Jegesmedvék 

hu. 3:4
(0:0, 1:3, 2:0, 0:1)
Debreceni Jégcsarnok
150 néző

UTE

Debreceni HK

 

UTE

I. HARMAD

#11 Brown Jared

2 perc - szabálytalan
testjáték

03:00  
  19:14

#13 Benk András

2 perc - fogás

  19:44

#71 Kiss Dániel

2 perc - gáncsolás

II. HARMAD

#17 Sadikov Valerii 1:0

(#14 Piskunov, #51 Berta)

20:37  

#11 Brown Jared

2 perc - magas bottal
való játék

25:17  

#51 Berta Ákos

2 perc - gáncsolás

27:15  
  29:02

#3 Huba Peter 1:1

(#71 Kiss, #67 Frolik)

  29:41

#61 Virág Tamás

2 perc - bottal akasztás

 

38:59

#34 Hegyi Ádám 1:2

(#27 Dósa)

#2 Hetényi Péter

2 perc - gáncsolás

39:04  
  39:56

#81 Csányi Karol 1:3

(#84 Hebar, #34 Hegyi)

III. HARMAD
  42:28

#92 Ropret Anze

2 perc - gáncsolás

  53:37

#22 Dömötör Róbert

2 perc - bottal akasztás

#13 Varga Arnold 2:3

(#18 Saluga, #72 Smith)

55:55  

#51 Berta Ákos 3:3

(#11 Brown, #6 Németh)

59:10  
HOSSZABBÍTÁS
  60:36

#84 Hebar Andrej 3:4

(#3 Huba, #92 Ropret)

KIÁLLÍTÁSOK
4 x 2 perc = 8 perc  

5 x 2 perc = 10 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindkét csapat számára nagy tétje volt szerdai, Magyar Kupamérkőzésnek, hiszen egy hazai győzelemmel, vagy csak a pontszerzéssel már biztos ott vannak a legjobb négy csapat között, nekünk viszont csak a három pont lett volna elegendő ahhoz, hogy továbbjutást ünnepeljünk. A mérkőzés végén az egyik szemünk sírt, a másik nevetett.

 

Lassú mederben kezdődött a találkozó, érződött, hogy egyik csapat sem szeretne többet kockáztatni, mint amennyi szükséges. El kellett telni pár percnek a mérkőzésből – és egy hazai kiállításnak is –, hogy „észbe” kapjunk, és átvegyük a játék irányítását, ami az iramot nézve nem volt nehéz. Sikerült pár lehetőséget kidolgoznunk Pleszkán kapuja előtt, de a befejezésbe mindig hiba csúszott, így ezekből nem tudtunk betalálni. Ezután felébredt a Debrecen is, és az 5. percben, egy szép támadás végén oldalról a kapusvasat lőtték telibe. A következő pár percben ismét alábbhagyott a játék irama, majd ebből a hazaiak jöttek ki jobban, és újra megkongatták a kapuvasunkat. A gólhelyzet után ismét a Debrecen volt veszélyesebb, amit még két kapuvassal bizonyítottak. A harmad vége előtt két kiállítást is megítéltek a hazaiaknak, így kettős hátrányban fejeztük be, illetve öt a háromra kezdtük a második játékrészt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos nem túl jól, hiszen harminchét másodperccel a korongbedobás után máris vezetett a Debrecen (1:0). A bekapott gól felébresztett minket, és pár perc elteltével, már mi domináltunk, ami a 30. percben érett góllá. Egy emberelőnyös szituációban felálltunk a hazai kapu elé, majd Huba kékvonalas lövése talált utat magának a kapu bal alsó sarkába (1:1). Az egyenlítő találat után szinte csak mi voltunk a pályán. A hátralevő tíz percben szinte alig jött át a Debrecen a térfelünkre. A második találatunkra egészen a 39. percig kellett várni, ekkor egy visszapasszolt korongot Hegyi nagy erővel a bal felsőbe küldött (1:2). És itt még nem volt vége, hiszen 4 másodperccel!!!!! a harmad vége előtt egy távoli lepattanó lövésre Csányi eszmélt a leggyorsabban, és egy cselt követően laposan a hálóba lőtt, ezzel kialakítva a 1:3-as eredményt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik húsz percet a hazaiak kezdték aktívabban, hiszen kétgólos hátrányban voltak. A nyomás nem volt nagy, de nagyobb lelkesedéssel játszottak, mint mi, akik szinte csak alapjáraton pörögtünk. Itt is kellett egy-két perc, hogy újra felvegyük a mérkőzés ritmusát, majd mindkét csapat sebességet váltott, és kialakult egy élvezhető, ám néhol kicsit kapkodós hoki. Sajnos a végjátékban fejben már elkönyveltük a győzelmet, de a hazaiak ezt nem így gondolták, és az 56. percben szépítettek, majd 50 másodperccel a vége előtt egyenlítettek (3:3). Ez az egy pont azt jelentette a Debrecennek, hogy biztosan bejutottak a legjobb négy csapat közé a Magyar Kupába.

 

A hosszabbítás nem tartott sokáig, mindössze 36 másodpercet voltak a csapatok a jégen. Először a piros-fehérek próbálkozta, majd egy korongszerzés és egy nagyszerű kényszerítő után Hebar talált be a kapu, így 4:3-ra nyertünk, és elvittük a másik pontot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a két megszerzett pont arra volt elég, hogy a jövő hét szerdai, január 11-ei, Dunaújváros elleni mérkőzésen derül majd ki, ki lesz a negyedik továbbjutó a DVTK, MAC és Debrecen mellett a Magyar Kupába. Azon a találkozón már egy pontot is elég szereznünk, hogy mi menjünk tovább, hiszen a találkozó előtt három ponttal állunk jobban, mint ellenfelünk.

 

Szilassy Zoltán:Ha kicsit „beszédesebbek” vagyunk a védekező harmadunkban, akkor nem tudott volna ennyi lehetőséget kidolgozni a Debrecen. Sajnos ezekből a hibákból sok korongot eladtunk, nem érkeztünk a kipattanókra. Kettős hátránnyal kezdtük a második harmadot, amit a hazai csapat képzett és hatékony sora ki is használt. A bekapott gól után nőtt a fölényünk, ami gólokban is jelentkezett. A harmadik harmadban ellenfelünknek jönnie kellett, hiszen hátrányban volt. Mi a második bekapott gólt leszámítva nagyon fegyelmezetten védekeztünk. A harmadik találat előtt bármi áron ki kellett volna juttatni a korongot a harmadunkból, hiszen hat az ötre támadott a hazai együttes. Azért is volt tanulságos az egyenlítő találat, mert a rájátszásban is lesz sok hasonló szituáció, és meg kell tanulnunk, hogy 3:1-ről hogy kell kivédekeznünk a mérkőzést. Fontos, hogy még ennyi „kilengést” sem szabad megengednünk, mert ellenfelünk ezeket ki fogja használni. Úgy gondolom, hogy sok jó teljesítmény volt, jól játszottak a soraink. Emberelőnyből két gólt is szereztünk, öt az ötben is domináltunk. Elégedett vagyok a győzelemmel, de úgy érzem, hogy egy pontot itt hagytunk.


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

 

 

Vissza Vissza