Három góllal bizonyult jobbnak ellenfelünk a Visegrád Kupában!

Bár a helyzeteink mevoltak, a Poprad jobban használta ki a lehetőségeit

2017.10.05.

UTE 

1:4
(1:2, 0:2, 0:0)
Megyeri úti Jégcsarnok
300 néző

HK Poprad

UTE  

UTE
 

HK Poprad

I. HARMAD
  01:21

#96 Abdul Jindrich 0:1

 

11:30 #12 Bodra David
2 perc - palánkra lökér
  14:54

#23 Bogoslovksij Vlad 0:2
(#10 Palocko, #6 Davydov)

#97 Sági Martin
2 perc - meg nem engedett     
testjáték
15:42  
#92 Anze Ropret 1:2 19:12  
II. HARMAD
  25:47

#96 Abdul Jindrich
2 perc - bottal akasztás

#92 Anze Ropret
2 perc - testre ütés
29:59  

#5 Nemes Benjámin
2 perc - testre ütés

30:25  
  31:08 #19 König Peter 1:3
(#43 Rapac, #6 96 Abdul)

 

33:21 #21 Martancik Boris
2 perc - fogás
  33:58 #10 Palocko Matej 1:4
  37:19 #82 Ignatov Alexander
2 perc - akadályozás
III. HARMAD
#13 Benk András
2 perc - bottal akasztás
57:37  
KIÁLLÍTÁSOK
4 x 2 perc = 8 perc  

4 x 2 perc = 8 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár az első harmad első gólhelyzetét mi alakítottuk ki, egy korongvesztés utáni kontrából már a második percben megszerezte a vezetést a Poprad (0:1). Egy minutummal később ismét csak előttünk alakult ki lehetőég, de ez is kimaradt. A következő jelentősebb eseményre egészen a hetedik percig kellett várni, ekkor Nemes tesztelte a kapust, de ezúttal is védte játékosunk lövését. A 8. minutum közepén három játékosunk is egyenlíthetett volna, de ezúttal sem sikerült bevennünk a vendégek kapuját. A 12. perc feléig fölényben játszottunk, több alkalommal is sikerült egyenlő létszámnál beszorítani a vendégeket, majd emberelőnybe kerültünk, amiben a Poprad volt közelebb a gólszerzéshez, de Ágoston védte a két lövést. A 15. percben ismét csak egy vendég kontra következett, ami után kétgólosra növelte az előnyét a fehér mezes együttes (0:2).  Egy minutummal később újabb hátrányba kerültünk kettő percre, ahol ismét csak kapusunknak kellett három védést bemutatni. A vége előtt két perccel Benk Andris középre lőtt korongját Roczanov lőhette volna a poprádi kapuba, de ezt a párharcot is a kapus nyerte. 48 másodperccel a harmad vége előtt Anze kapott egy korongot a félpályán, majd elindult vele a kapu irányába. Kicselezett három védőt, majd nagy erővel a léc alá lőtt, így sikerült szépítenünk (1:2). 10 másodperc volt csak hátra, amikor is a Poprad egy kékvonalas lövéssel próbálkozott. A korong elment Olivér mellett, de a csatáruk lábáról, a gólvonal előtt kifelé pattant a korong, így már nem változott az eredmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második játékrészt is mi kezdtük egy lehetőséggel, majd ismét csak lekontrázott minket a vendégcsapat, de azt meg kapusuk hárította. A második percben egy veszélytelennek tűnő támadás után alakult ki gólszerzési lehetőség a kapunk előtt. Dósa kísérte a kilépni igyekvő csatárt, majd az átpasszolta a másik oldalon érkező társának, aki lőtt, de Ágoston megint védett. A kipattanó korong a menteni igyekvő Dósa korcsolyájáról majdnem a kapunkba került, de Krisztián a gólvonal elől mentett. Az ötödik percig ismét csak egy kis előnyt sikerült kiharcolnunk a pályán, de ezekből nem sikerült veszélyes akciókat kidolgoznunk, majd Caladi előtt adódott egy egy az egyes szituáció, de ez is kimaradt. Ezt követően jött egy kétperces emberelőny, amiben már sokkal határozottabban játszottunk, volt két-három nagy gólszerzési lehetőségünk is, de továbbra sem sikerült egyenlítenünk. A 10. percben mi is hátrányba kerültünk, majd fél perccel később már kettős volt, amit sajnos ki is használt ellenfelünk, így már 1:3-ra vezetett. A 14. percben újra csak előnybe kerültünk, előtte viszont volt három nagy szépítési alkalom, de ezeket is hárította a vendégek kapusa. Sajnos a Poprad letámadása nagyon jól működött, és megszerezték a korongot úgy, hogy mi voltunk többen a jégen, és újabb gólt szereztek, így már 1:4-re vezettek. A 16. minutumban Benk előtt adódott egy 100%-os ziccer, de a kapus ismét csak bravúrt bemutatva védett. Egy perccel később kettő az egyre mehettünk, de ebből sem született újabb lila-fehér gól. Bár a végén ismét előnybe kerültünk, és szinte végig domináltunk, ezúttal sem tudtunk túl járnunk a poprad-i kapus eszén, így maradt az 1:4-es vendég vezetés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik harmad első nyolc-kilenc percében átvettük a játék irányítását, és beszorítottuk ellenfelünket a kapujuk elé, de nem volt elég átütőerő a játékunkba, így továbbra sem született meg a második találatunk a mérkőzésen. A játékrész közepén kicsit kiengedtünk, majd egy-két percre rá ismét mi kezdeményeztünk, aminek köszönhetően a 15. percben négy nagy lehetőséget is kidolgoztunk, de továbbra sem sikerült betalálnunk az ellenfél kapujába. A 17. minutumban, a harmad során mindössze harmadszor jutott el a kapunkig a Poprad, de ekkor is Ágostonnak kellett egy nagy bravúrt bemutatni. A hátralevő időt szinte végig emberhátrányban játszottuk le, de újabb gólt már egyik csapat sem ért el, így maradt az 1:4-es eredmény.

 

A meccs végén kiválasztották a két csapat legjobb játékosait. A vendégeknél Ignatov kapus, a nálunk pedig Roczanov Dezső érdemelte ki a jutalmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Visegrád Kupa negyeddöntőjének visszavágójára 2017. október 11-én, szerdán, 18 órai kezdettel kerül sor Poprádban.


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

 

 

Vissza Vissza